به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد ، حسینعلی ابراهیمی کارنامی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم با بیان اینکه چهار هکتار از اراضی حیات وحش میانکاله در استان مازندران طی روزهای اخیر، دو بار طعمه حریق شد و علت این آتشسوزیها، عامل انسانی بوده است، اظهار کرد: در روزهای اخیر 2 آتشسوزی در نوار ساحلی پناهگاه حیات وحش میانکاله و نیز در منطقه استاد باقر این پناهگاه حیات وحش روی داده که خوشبختانه با تلاش محیطبانان این آتشسوزی اطفا شد.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران نسبت به نبود امکانات و تجهیزات مناسب برای مهار آتشسوزیهای جنگلها و حیات وحش در این منطقه انتقاد کرد و گفت: بارها در نامههای متعددی به سازمان محیط زیست خواستار توجه جدی به وضعیت تجهیزات و امکانات محیطبانان شدهایم اما توجهی به این موضوع نمیشود.
ابراهیمیکارنامی تصریح کرد: امروز محیطبانان در مناطق مختلف استان مازندران برای اطفای حریق یا انجام وظایف قانونیشان از خودوری استاندارد نیز برخوردار نیستند اما وظایف محوله را به خوبی و با دقت بالا انجام میدهند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در اغلب مواقع سال، آتشسوزیهایی بنا به هر علتی، در منطقه میانکاله و دیگر مناطق جنگلی استان مازندارن روی میدهد، نیاز ضروری داریم تا به وضعیت تجهیزات و امکانات محیطبانان صورت گیرد.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران اضافه کرد: در آتشسوزی اخیر میانکاله که روزهای اخیر رخ داد، محیطبانان با وجود کمبود امکانات و نداشتن تجهیزات مناسب، وارد عمل شدند و جانانه نسبت به اطفای حریق اقدانم کردند، بنده واقعاً در مأموریتها، به واسطه نبود امکانات شرمنده آنها میشوم.
ابراهیمیکارنامی همچنین یکی دیگر از ضعفهای موجود در رسیدگی و اطفای حریق پناهگاههای حیات وحش و جنگلها را ضعف قانونی دانست و تصریح کرد: متأسفانه نقش سازمان حفاظت محیط زیست در اطفای حریق و آتشسوزیها، با اصلاحاتی که توسط نمایندگان مجلس صورت گرفت، از قانون مدیریت بحران حذف شد و در عمل این سازمان وظیفه قانونی در اطفای حریقها ندارد اما محیطبانان همواره با حداقل امکانات نسبت به اطفای حریق در موارد گوناگون اقدام میکنند، اما دست محیط زیست در اطفای حریق میانکاله بسته است.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت منطقه میانکاله، سازمان حفاظت محیط زیست از امکانات کافی برای رصد و پایش منطقه بهرهمند نیست و اختلال در تعاملات بینسازمانی سبب میشود تا در زمان بروز بحرانهایی نظیر آتشسوزی، مهار آن با تأخیر انجام شود که همین زمانبر بودن در تصمیمگیری، وسعت حریق را افزایش داده که آسیب به طبیعت را نیز دو چندان میکند، این موضوع باید پیش از وقوع حوادث مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرد.
نظر شما